12. helmikuuta 2016

Auts! Tunnustamisen aika

Luin äsken huippumenestyneen amerikkalaisen copywriterin Bob Blyn viestin, kuinka vilpittömyys lukijoita kohtaan auttaa myynnissä.

Hän kertoi siinä erittäin avoimesti itsestään.

Joten ajattelin tehdä saman.

Itse asiassa saatat ehkä muistaa kuinka siteerasin eräässä markkinointi-ideassani mainostoimisto BBDO:n entistä hallituksen puheenjohtajaa Charlie H. Broweria joka sanoi:

“Rehellisyys ei ole vain paras käytäntö. Se on niin harvinaista, että se tekee sinusta miellyttävällä tavalla silmiinpistävän.”

Joten...

Tässä on 19 henkilökohtaista, epämääräistä ja täysin rehellistä faktaa minusta:


1. Huonot käytöstavat, kuten se, ettei joku vastaa sähköpostiin, vaikka ensin itse kysyy minulta jotain, saa minut raivostumaan. Tosin kiroilu ei haittaa minua, koska oma suuni on kuin merimiehellä.

2. Samoin minua hämmästyttää, miten harvat vaivautuvat sanomaan yksinkertaisesti kiitos, kun annan heille jotain ilmaiseksi, kuten vaikkapa briiffipohjan. Missä hitossa tällaiset on kasvatettu?

3. Manaan usein itsekseni ääneen esimerkiksi ravintolassa, jos ruoka tai palvelu on huonoa. En silti ikinä pyydä keittiöstä uutta annosta, koska olen ollut keittiössä töissä … ja tiedän mitä ruualle voi tapahtua valituksen jälkeen. (Katso komedia nimeltä Waiting (2005), niin saat hieman käsitystä.)

4. Rakastan lukemista. Tämä saa etenkin vanhempani hirnumaan yhä, sillä yliopistoon asti inhosin sitä. Kunnes erosin sieltä ja aloin kouluttaa itseäni omaan tahtiini juuri niistä asioista, jotka oikeasti kiinnostivat minua.

5. Olen lukenut yli 500 kirjaa. Suurin osa niistä on käsitellyt markkinointia, mainontaa ja myyntiä. Nykyään niiden perusteet opittuani olen laajentanut skaalaani huomattavasti mitä kummallisimpiin aiheisiin kuten Stephen Kingin kauhukirjoihin ja maailmanhistoriaan.

6. Yritän lukea 50-100 kirjaa joka vuosi. Se on noin 1-2 kirjaa viikossa. Nykyään myös kertaan vanhoja kirjoja paljon, koska ihminen unohtaa jopa 80 % lukemastaan 24 tunnissa.

7. Jos en lihoisi, enkä masentuisi krapulassa, söisin roskaruokaa todennäköisesti joka päivä ja joisin vielä enemmän alkoholia.

Minun käsitykseni hyvästä vapaaillasta kotona on iso pizza, ehkä pari olutta, punaviiniä ja ämpärillinen Ben&Jerry’s -jäätelöä.

Siihen kylkeen mielellään joku hyvä tv-sarja maratonina kuten The Walking Dead tai House of Cards… Avot!

Viihteellä olen (mielestäni) hyvä seuramies ja yllytyshullu, jolla on (mielestään) hyvä viinapää.

Selvinpäin viihdyn parhaiten yksin.

8. Käyn pitkillä kävelyillä yksin monta kertaa viikossa.

9. Teen kotona lyhyen kuntopiirin joka aamu 7 päivänä viikossa heti, kun nousen.

10. Kesällä harjoittelen yksin ulkokentällä koripallon kaukoheittoja monta kertaa viikossa ja olen melko hyvä siinä. En ole kuulunut mihinkään joukkueeseen yli 10 vuoteen.

11. En suunnittele tekeväni töitä eläkeikään asti.

12. Suurin virheeni, kun perustin oman firman, oli piheyttäni olla maksamatta minua fiksuimmille neuvoista. Se hidasti kehitystäni useita vuosia ja aiheutti paljon murheita. Palkkasin juuri itselleni ensimmäisen bisnesvalmentajan.

13. Harkitsen viikottain Facebook-tilini sulkemista, koska se tulvii roskaa ihmisiltä joita en tunne kunnolla ja joista en monista oikeasti pidä.

Minulla on kourallinen oikeita kavereita tosielämässä. Useimmat heistä olen tuntenut jo hiekkalaatikolta ja koulusta asti.

14. Uskon, että maailma oli parempi paikka ennen kännykkää. Esimerkiksi nykyään et voi sopia melkein mitään täsmällistä tapaamisaikaa, koska monet ilmoittavat viime hetkellä olevansa myöhässä. Saavuttuaan he alkavat räplätä puhelintaan. Mitä helvettiä!

15. En luota ihmisiin, jotka eivät ole ajoissa.

16. Jos olisin tajunnut miten tärkeää työn korkea laatu on aina, olisin editoinut “Älykäs markkinoija: 13 yksinkertaista tapaa kasvattaa myyntiäsi” -e-kirjani paremmin.

17. Olen äärimmäisen epäluuloinen sellaisia ihmisiä kohtaan, joilla näyttää aina menevän hyvin. (Lue uudelleen #13)

18. Lempipuuhaani housut jalassa on ajattelu. Tykkään pohtia miksi ihmiset tekevät mitä he tekevät … ja miksi niin moni tuntuu käyttäytyvän aivan päinvastoin kuin minä.

19. Luuhaan pitkiä aikoja kirjakaupoissa ja kirjastoissa lähes joka viikko.

Voisin jatkaa tätä listaa pidemmällekin, mutta luulen, että kyllästyisit…


Terveisin,

Timo

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat