30. syyskuuta 2014

Markkinoija, tiedätkö taikanumerosi?

Se paljonko voit maksaa hankkiaksesi yhden asiakkaan on ”taikanumerosi”.

Ja sinun yksinkertainen tehtäväsi markkinoijana on kasvattaa sitä.

Koska mitä enemmän sinulla on varaa käyttää rahaa markkinointiin, sitä enemmän asiakkaita saat – kun vain sijoitat rahasi fiksusti.

Mutta miten arvokkaita asiakkaasi oikeasti ovat?


Otetaanpa esimerkki sinusta ruokakaupassa.

Sanotaan, että ostat sieltä 500 € kuussa.

Se on vuodessa 6 000 € (500 € x 12).

Viidessä vuodessa 30 000 €.

15 vuodessa 90 000 €.

25 vuodessa 150 000 €.

Sanotaan, että kaupan voitto on 10 %. Silloin esimerkiksi viidessä vuodessa olet tuottanut voittoa 3 000 €.

Plus sitä ennen olet ostoksillasi maksanut osin palkkoja, eläkettä, vuokria, laitteita ynnä muita firman kuluja.

Joten olet asiakkaana vähintään 3000 € arvoinen viidessä vuodessa.

Kerropa minulle missä ruokakaupassa sinua oikeasti kohdallaan 3 000 € arvoisena? Entäpä 30 000 € arvoisena? Tai 150 000 € valaana?

No ei ainakaan S-marketissa, Citymarketissa tai Lidlissä.

Voit tehdä tämän saman yksinkertaisen laskutoimituksen omista asiakkaistasi.

Sen jälkeen hommasi on miettiä, miten saat heitä lisää ja kuinka saat heidät ostamaan enemmän. Plus sinun pitää varmistaa, etteivät he karkaa kilpailijallesi.

Yksinkertainen tapa muuttaa kävijöistä uskollisia asiakkaita – netissä ja kivijalkaliikkeessä – on kerätä heidän yhteistietojaan ja sitten kommunikoida heille yksilöinä.

Kun asiakkaasi otsassa on esimerkiksi 30 000 € leima, haluat varmasti kohdella heitä paremmin ja henkilökohtaisemmin kuin lähettämällä vain väsyneen, persoonattoman hinnaston. Ellet ole hullu.

Ota fiksu sähköpostimarkkinointi avuksi


Esimerkiksi älykkäästi tehty sähköpostimarkkinointi on hyvä, edullinen tapa aloittaa tehokas, henkilökohtainen viestintä asiakkaillesi ja potentiaalisille asiakkaillesi.

Jos haluaisit apuani esimerkiksi sen suunnitteluun tai suoramainontaan, ota vain yhteyttä. Esimerkiksi Xtravaganza-verkkokaupan myynti kasvoi 48,8 % 30 päivässä, kun kirjoitimme heidät uutiskirjeet uusiksi. Ja olen melko varma, että voin auttaa sinuakin myymään enemmän. Koska työmme tuottaa 97,1 % tapauksista.

Ja kun ajattelet asiakkaasi koko eliniän arvoa, etkä pelkkää yhtä ostokäyntiä, sinulla on varaa paljon tehokkaampiinkin markkinointimenetelmiin kuin vain sähköpostiin. Esimerkiksi henkilökohtaisiin myyntikirjeisiin ja telemarkkinointiin.

Voin myös auttaa niissä sekä paljon muussa.

Tämä kaikki taas tuottaa sinulle enemmän kuin pelkkä hintojen esittely esimerkiksi tv-mainoksissa, lehdissä ja lehtisissä.

Jolloin voit taas sijoittaa enemmän markkinointiin – ja saat takaisin lisää voittoa. Älykäs markkinoija: 13 yksinkertaisista tapaa kasvattaa myyntiäsi -kurssini sivulla 11 selitän prosessin vielä tarkemmin.

Tiivistettynä, ensimmäinen askel on ymmärtää miten arvokas asiakkaasi oikeasti on ja mikä arvoon vaikuttaa. Kurssini kertoo sen.

Sen jälkeen sinun pitää ryhtyä toimeen, jotta todella saat lisää asiakkaita ja myyt heille enemmän, jotta asiakkaan arvo – ja voittosi – kasvaa.

He ovat todennäköisesti arvokkaampia kuin luulet. Anna minun auttaa sinua onkimaan ylös sinulle kuuluvat piilevät voitot.

Esimerkiksi lakitietoa asianajotoimistoille myyvä LexisNexis tienasi juuri näin yli 2,94 miljoonaa €, kun loimme heille uudet myyntikirjeet, sähköpostit ja telemarkkinoinnin käsikirjoitukset. Ja listan koko oli vain 1500 nimeä.
Lisää vinkkejä saat täältä >>


Terveisin,

Timo

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat