13. elokuuta 2014

Hyödyllisiä linkkejä (mutta vain markkinoijille)

Kokosin tähän ihmisiä ja firmoja, joita kannattaa seurata, jos haluat tietää miten markkinoinnilla tehdään niin paljon rahoja, että melkein hävettää.

Ketään tuskin yllättää, että yksinkään näistä tapauksista ei tule insinöörien kansoittamasta Suomesta.

Näitä markkinoinnin asiantuntijoita kannattaa ainakin seurata:

Bob Bly
Harvoja ihmisiä, jotka pystyvät jatkuvasti tuottamaan A-luokan, käytännöllisiä markkinointineuvoja, jotka ovat aina yksinkertaisia. Opin häneltä jatkuvasti.

Terry Dean
Hysteeristen rikastu-netissä-yhdessä-yössä huijareiden vastakohta. Ei väitä, että rahan tekeminen netissä on helppoa tai, että rikastut puolivillaisella e-kirjalla. Sen sijaan antaa järkeviä neuvoja, joita seuraamalla voit päästä maaliin vuosien saatossa.

Malcolm Auld
Kokenut australialainen mainosmies, joka pyörittää omaa suoramarkkinointitoimistoa siellä muiden liiketoimiensa ohessa. Entinen Ogilvylainen. Blogi on välillä hillittömän hauska – ja aina terävä.

Andy Bounds
Raivostuttavan taitava myyntikouluttaja. Jos kasvotusten myynti ei ole suju, tai haluaisit sen sujuvan paremmin, kannattaa kokeilla Andyn yksinkertaisia neuvoja.

Lisää fiksuja markkinointityyppejä löydät täältä: 9 markkinointiblogia joita suosittelen seuraamaan päivittäin.

***

Ja tässä muutama mainostaja, joiden kaikkea viestintää kannattaa seurata kotkan silmin…

Nämä kaikki esimerkit ovat finanssialalta, mutta tekniikat, joita he käyttävät toimivat missä vain.

Miksi juuri näitä kannattaa vahdata tarkasti? Koska näiden parissa työskentelevät oikeasti maailman parhaiten tienaavat markkinointikonsultit ja copywriterit.

”Search the world and steal the best” kuten partnerini Drayton usein sanoo.

Daily Reckoning
Copywriter Bill Bonnerin perustaman miljoonia tuottavan Agoran lippulaiva netissä. Jos haluat nähdä mikä toimii internet-markkinoinnissa juuri nyt, Agoraa parempaa lähdettä en tiedä.

Bonner todella tietää mitä tekee. Hän omistaa ei yhtä vaan kaksi linnaa Ranskassa – toinen David Ogilvyn linnan Touffoun naapurissa. Bonnerin salaisuus? ”Parempi copy,” hän sanoo.

Money and Markets
Weiss Researchin agressiivisesti markkinoiva julkaisu, jonka taustaverhoissa häärii maailman kenties eniten tienaava copywriter Clayton Makepeace.

The Palm Beach Letter
Mark Fordin räjähdysmäisessä kasvussa oleva uusi talousjulkaisu. Agoran tytäryhtiö. Ford (vanha kynänimi Michael Masterson) on ollut rakentamassa Agoraa Bonnerin kanssa. Kova ja arvostettu markkinointimies, jolta voi oppia paljon.

The Motley Fool
Näillä kavereilla on enemmän rahaa kuin Jumalalla. Mitä he erikoista tekevät? Mainostavat talousjulkaisujaan kuin huomista ei tulisi.

(Jos joku Suomessa uskaltaa mainostaa sijoitusneuvojaan yhtä rohkeasti kuin nämä firmat, ota yhteyttä, niin pyyhitään muilla kustantajilla lattiaa.)

***

En kehtaa pistää tähän loppuun muutamaa kuuluisaa omaa asiakastani, joiden markkinointi on muidenkin kuin minun mielestä maailmanluokkaa.

Mutta jos haluaisit tietää miten teet tuloksia alasta, sijainnista ja mediasta riippumatta 97,1 % tapauksista (onnistumisprosenttimme) …

... Kannattaa tutustua Älykäs markkinoija: 13 yksinkertaista tapaa kasvattaa myyntiäsi -kurssiini.

›› Saat sen täältä 60 päivän koekäyttöön riskittä, koska olet lukijani.


Terveisin,

Timo

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat