1. elokuuta 2014

"2 800 myyntikirjettä, 0 vastausta. Mikä avuksi?"

Sain eilen sähköpostia yhdeltä yrittäjältä, jonka mainostoimiston suunnittelema 2 800 kpl suoramainoskampanja oli flopannut täydellisesti. Kukaan ei ollut vastannut.

Tämän kokemuksen jälkeen hänen kaverinsa oli kehottanut ottamaan yhteyttä minuun.

Alla poiminta vastauksestani tälle yrittäjälle. Tästä voi olla hyötyä myös sinulle, jos haluaisit saada parempia tuloksia suoramainonnalla:

"Minusta ongelmasi ei ainakaan ole postituksen koko.

Otos on riittävä.

Todennäköisesti 2000 kpl olisi ollut jo tarpeeksi kertomaan toimiiko se vai ei.

Kylmäpostitus on vaikea laji.

Se on sama kuin kylmäsoittaminen eli ottaisit puhelinluettelon kouraan ja alat pirautella ihmisille, jotka eivät tiedä sinusta mitään, eivätkä ole pyytäneet soittoasi.

Tiedät esimerkiksi minkä kohtelun lehtimyyjät saavat. Se ei ole helppoa.

Siksi tärkein elementti suoramainonnassa ja suoramarkkinoinnissa on lista.

Sen vaikutus tuloksiin on vähintään 40 %.

Siksi ensiksi haluaisin tietää, onko sinulla olemassa vanhaa listaa esimerkiksi niistä, joille olet tehnyt tarjouksen tai jotka jättäneet yhteydenottopyynnön, mutta jotka eivät ostaneet tai vastanneet?

Jos sinulla on näitä puoliksi kiinnostuneita nimiä tarpeeksi, yrittäisin kirjoittaa ensiksi heille. Kokemusteni mukaan harvassa paikassa piilee yhtä helppoa rahaa kuin heissä. Miksi?

Ihmiset muuttavat mielensä monesta syystä – tai jotain muuta tulee mieleen ja asia vain unohtuu. Ehkä raha-asiat ovat toisin…

Siksi muistuttaminen esimerkiksi kirjeillä sekä sinnikäs yrittäminen yleensä tuottaa paljon enemmän kuin maksaa. Etenkin jos kaupat ovat tuhansia päättäminen voi kestää todella pitkään.

Nämä puoliksi kiinnostuneet ovat ainakin 50 % todennäköisempiä ostamaan sinulta kuin ihmiset, jotka eivät tiedä sinusta mitään. Sillä heillä on edes pieni suhde sinuun.

Samasta syystä esimerkiksi sinä menet mieluummin ravintolaan, jossa olet käynyt kuin täysin vieraaseen paikkaan, mistä et tiedä mitään.

Toiseksi, jos luet tämän alla olevan jutun, huomaat, että lähettämäsi mainos on suunniteltu juuri päinvastoin kuin mikä kokemusteni mukaan oikeasti toimii suoramainonnassa:

http://www.markkinointikatsaus.com/2014/07/nain-kirjoitat-myyntikirjeen-joka-oikeasti-myy.html

Mutta tärkein elementti on kohderyhmä.

Vasta sen jälkeen on luovan suunnittelun vuoro...


Terveisin,

Timo"

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat