10. maaliskuuta 2014

Minä Kim Jong-il: antiyrittäjän markkinointiopit jatkuu...

Tänään minulla on sinulle kaksi juttua. Tämä on jatkoa edelliseen episodiin: Syy miksi keksin omat sääntöni ja suosittelen samaa.

Aloitetaan mitä yhteistä Pohjois-Korean entisellä diktaattorilla ja minulla on. Sitten selitän mitä “antiyrittäjän markkinointiopit” ovat.

Tässä kyseinen köriläs ...

Kim Jong-il

Miten hän liittyy markkinointiin?

Koska hän todellakin loi omat sääntönsä. Jos et totellut, hän teloitti sinut.

Siinä mielessä hän muistuttaa vähän minua. Katsos, minä erotin yhden asiakkaani juuri.

Mitä? Miksi? Olenko hullu?

Yksinkertaista. Hän ei tehnyt mitä neuvoin.

Tiedän olevani joskus väärässä. Se kuuluu tähän hommaan. Siksi olen myös syntipukki, jos jokin menee pieleen.

Mutta jos et testaa, et saa koskaan tietää. Ja jos et testaa, en työskentele kanssasi.

Sillä jo yli 200 vuotta sitten viisas Benjamin Franklin tiesi:

“Those who won’t be counselled, can’t be helped.”

Mistä pääsemmekin päivän toiseen aiheeseen…

Mitkä ihmeen “antiyrittäjän markkinointiopit”?


En yleensä tykkää uusista sanoista, koska minusta niitä on jo tarpeeksi.

Mutta antiyrittäjä, englanniksi antipreneur kolahti. (Ainakin se oli minulle melko tuore tuttavuus.)

Se on kiilusilmäisen kasvuyrittäjän vastakohta. Tiedäthän tuon ylisuorittajan? Sellainen joka hankkii sydänkohtauksen ennen 50-vuotta. Sama mies tai nainen (yleensä mies), josta poliitikot epätoivoisesti toivovat oman saamattoman perseensä pelastajaa.

Minä en halua olla sellainen, enkä osallistua sellaisten herätyskokouksiin tai tekopirteisiin startup-kerhoihin.

Älä käsitä väärin: tykkään rahasta. Aion jäädä eläkkeelle nuorena. Mutta aion haalia kökön kasaan omilla ehdoillani – terveenä, täysjärkisenä ja tukka päässä. Plus aion pitää matkalla hauskaa. Tosikkojen kanssa se ei onnistu.

Jos minun pitäisi määritellä itseni, kutsuisin kai itseäni laiskaksi yrittäjäksi tai laiskaksi myyntimieheksi. Tykkään, että mainokset ja kirjeet myyvät, jottei minun täydy.

Lyhyesti, en ole Jethro ja tiedän sen.

Tapani vaatii hieman enemmän opiskelua (olen lukenut satoja kirjoja; pääosin markkinoinnista) ja kärsivällisyyttä kuin silmitön luukuttaminen ja kaahaus. Mutta kiittää pian vapautena, kun löydät toimivan yhtälön.

Sanon “löydät” koska kyseessä on yksinkertaisesti kokeile-ja-opi -malli. Sinun ei täydy olla nero. Minä en todellakaan ole. Pitää vain jatkaa, kunnes osuu. Useimmat luovuttavat liian aikaisin tai kaivavat väärästä paikasta.

Ensimmäinen yrittäjätyyppi käyttää onnistumisesta syntyvän vapauden uuden kasvun jahtaamisen, minä syön mieluummin vähän pidemmän lounaan. (Jos tunnet minut, tiedät että tämä on totta.)

Vähemmän työtä, enemmän tuloksia


Herjausta vai fiksua? Katsotaanpa.

Erikoisinta on, kun hieman löysäsin vannetta, tulokseni paranivat entisestään. Suosittelen samaa joskus myös Sarasvuon ja Apusen fanikerholle.

Esimerkiksi keksin parempia ideoita nopeammin. Nukun paremmin. Minulla on hauskempaa kuin ennen. Enkä kiukuttele läheskään yhtä paljon kuin aiemmin. (Jos tunnet minut, tiedät että tämäkin on totta.)

Se taas näkyy parempina tuloksina ja miellyttävämpänä kanssakäymisenä. Tämä kaikki taas tuo uusia asiakkaita ja auttaa kollegoitani ja kavereitani sietämään minua paremmin.

Jos tekisin tätä vain rahasta, olisin pitänyt tuon nikoittelevan asiakkaan kyydissä. Mutta todennäköisesti se olisi lopulta haitannut muita tuloksia. Arvaatko miksi?

Koska onneton kana munii vähemmän kultamunia.

Voisin jatkaa pidempäänkin, mutta joku toinen kerta.

Jos haluat tukea tätä yhden miehen vastarintaliikettä, suosittelen Älykäs markkinoija: 13 yksinkertaista tapaa kasvattaa myyntiäsi -kurssiani.

Kuka tietää ... ehkä sen avulla sinäkin voit hieman löysätä vannetta, kun liikevaihtosi ja voittosi kasvavat?

Jos olet liian pihi, tässä hieman teemaan sopivaa, ilmaista viihdettä yhdestä suosikkifilmistäni Team Americasta: (tiedän, leffamakuni on luokaton)Terveisin,

Timo

PS Oliko tämä juttu sinusta hyvä? Jos kyllä, klikkaa ainakin Tykkää, niin tiedän, että tällä blogilla on muitakin lukijoita kuin minä ja Pohjois-Korean tiedustelupalvelu.

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat