24. toukokuuta 2013

Internetin suurin pyramidihuijaus?

Charles Ponzi,
pyramidihuijauksen keksijä
"Tee rahaa netissä kertomalla muille miten tehdä rahaa netissä kertomalla muille miten tehdä rahaa netissä"

Kuulostaako tutulta?

Se on monien kuuluisien gurujen käsitys menestyvästä liiketoiminnasta netistä.

Mutta … jos alat kaivaa syvemmälle heidän taustojaan, huomaat yleensä, että heidän ainoa todellinen kykynsä on mainostaa itseään. Osalla on jopa tuomioita valehtelusta markkinoinnissaan.

Esimerkiksi eräs kuuluisa nettiguru väitti luvatta olevansa yhteistyössä oikean markkinointiguru Gary Halbertin kanssa. Halbert kommentoi näin:
"Another thing I learned about myself from these blogs is, I have teamed up with a man named "Frank Kern" and have written a long, scammy letter which has made us both millions of dollars. I don't even know Frank Kern. Maybe I met him at a seminar once and perhaps we shook hands. But then again, I'm not clear about that."
Monesti heidän todelliset referenssinsä ovat laihoja. Ja yleensä vain toisilta guruilta - jotka saavat siivun myynnistä.

Jos haluat nähdä netin suurimman gurupyramidin, googlaa "syndicate scam".

Se on oikeasti suurin syy miksi monet tunnetut nimet yhtäkkiä promoavat uusinta "get rich quick" -kuviota samaan aikaan.

Puhun nyt pääasiassa amerikkalaisista… mutta myös niistä muutamista suomalaisista, jotka hinkuvat asiantuntijaksi ilman näyttöjä.

Myös sinä olet varmaan huomannut, että lähes joka päivä Suomessa ilmestyy uusi "expertti" ylistäen milloin mitäkin bisnestä ylitse muiden… Facebook, Google, seo, crm blogit, email, Twitter, Pinterest, tuotteistaminen, valmennus…

Lupaus on aina sama: "Tämä mullistaa kaiken."

Älä käsitä väärin. Minulla ei ole mitään oman osaamisen myyntiä vastaan ...
Mutta älä kuvittele, että sinusta tulee "kuusi numeroa vuodessa tienaava bestseller-kirjailija ja himoittu bisnesnero 23 tunnissa, joka pieree rahaa unissaan," kun vilautat luottokorttiasi. 
… Itse asiassa minä aion todennäköisesti vuoden sisään paljastaa kuinka rakensin mukavat neljä numeroa kuussa jauhavan lähes passiivisen tulolähteen nettiin työskentelemällä vain muutaman tunnin viikossa - alalla josta en ensin tiennyt mitään.

En aio valehdella, että se syntyi helposti. Ja alussa tein pirusti enemmän töitä kuin pari tuntia viikossa.

Mutta nykyään osaan käynnistää sellaisen noin kuukaudessa, koska olen tehnyt melkein jokaisen virheen sitä rakentaessani.

Itse asiassa toimistomme yritteliäimmät asiakkaat ovat ottaneet meidät liikekumppaneikseen luomaan heille samanlaisia lähes automaattisia systeemejä - koska menetelmä toimii lähes joka alalla.

Esimerkiksi juuri nyt työskentelen Chi Kungin ja maisemavalokuvauksen parissa. Jälkimmäinen tuotti yli 5 000 € ensimmäisessä 30 päivässä ja kasvaa...

Jostain kumman syystä olen alkanut kiinnostua puutarhanhoidosta, joten saatan testata sitä nicheä seuraavaksi. Tällä kertaa ehkä Jenkeissä - toisten tuotteilla ja rahoilla.

Jep, sanoin "toisten tuotteilla ja rahoilla," koska tämä vaatii enemmän älyä kuin lompakkoa.

Minun alkusijoitukseni oli muistaakseni 210 €.

Tästä kaikesta lisää myöhemmin. Joten pidä tuntosarvet ylhäällä.

Ja, kuten aina, parhaat neuvot säästän asiakkailleni ja sähköpostieni lukijoille: sinä saat ilmaiset 51 testattua markkinointi-ideaa tästä.

Lopuksi tässä pari varoittavaa juttua, jotka kannattaa tsekata - ennen kuin ostat guruilta mitään ...

http://www.theverge.com/2012/5/10/2984893/scamworld-get-rich-quick-schemes-mutate-into-an-online-monster

http://saltydroid.info/the-internet-marketing-syndicate/


Terveisin,

Timo

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat