7. elokuuta 2012

Mitä yksi maailman parhaista luovista johtajista voi opettaa sinulle?

Muistatko jokin aika sitten kun mainitsin keskustelleeni yhden maailman parhaan luovan johtajan kanssa? Ja lupasin kertoa sinulle mitä hän opetti minulle.

Hän on Steve Harrison.

Ja hän on voittanut enemmän DMA UK palkintoja kuin yksikään luova johtaja Lontoossa. Ja enemmän Cannes Direct leijonia kuin kukaan koko maailmassa.

Yleensä en ole moksiskaan mainosalan palkinnoista, koska ne usein perustuvat mielipiteisiin. Mutta Harrison voitti pokaalinsa tuloksilla.

Campaign-lehti sanoi että hän on "the greatest direct marketing creative of his generation and an icon of this business."

Ja Rory Sutherland, Ogilvy UK:n varapuheenjohtaja, sanoi, "He is the Bill Bernbach of British Direct Marketing. There are quite a few of us, myself included, who owe our careers to his influence."

(Erikoista kyllä, molemmat Sutherland ja Harrison, on Draytonin aikanaan Ogilvylle palkkaamiaan löytöjä. Hän myös löytänyt muutamia muita kuuluisia mainosmiehiä ja -naisia, mutta se on toinen tarina.)

Harrison on tehnyt erinomaisen kirjan How to do better creative work. Itse asiassa, se on niin erinomainen, että se on loppuunmyyty ja käytetty pokkariversio maksaa Amazonissa $396.99 kun viimeksi tarkistin. Luit oikein: "$396.99."

Siinä hän paljastaa esimerkiksi kuinka menestyvien mainoskampanjoiden takana usein on yksinkertainen ongelma/ratkaisu -asetelma. Ja miten dramatisoida se myyvästi.

Plus kuinka tehdä isoja, isoja tuloksia pienellä budjetilla...

Hänen asiakkaita oli muun muassa Amex, IBM, Rolls-Royce, BT ja Microsoft. Lisäksi hän kertoo kuinka voit voittaa kilpailijasi olemalla fiksumpi eikä vain tuhlaamalla enemmän.

Vuonna 2006 hän myi toimistonsa Wundermanille (WPP).

Vasta luettuani hänen uuden kirjansa Changing the world is the only fit work for a grown man, hänen nerous oikeasti valkeni minulle.

Tätä uutta kirjaa saa - vielä - Amazonista. Voit lukea myös sieltä elämäni ainoan tuotearvostelun (avaa "See all customer reviews") jonka olen tehnyt sinne: klikkaa tästä

Ja jos ostat kirjan ylläolevan affiliate-linkin kautta minun pitäisi saada Amazonilta palkkio. Jotain senttejä tietääkseni. Saa nähdä.

Ja älä huoli, en pääse rikastumaan niillä, todennäköisesti käytän hilut uusiin kirjoihin.

Mutta mitä Steve Harrison opetti* minulle?

Paljonkin mutta tässä yksi tärkeimmistä:

Älä tavoittele firmallesi isoa kokoa vaan yritä olla paras.

Miksi se on minusta erityisen fiksu neuvo?

Koska kun olet paras, asiakkaat ja työntekijät haluavat tulla sinulle - ja sinä kasvat.

Ja siksi voit laskuttaa hieman enemmän ja maksaa palkkaa hieman vähemmän. Joten olet myös kannattavampi.

Se on niin yksinkertaista, että minua melkein hävettää, etten tajunnut sitä jo aikoja sitten.

Never too late.


Terveisin,

Timo

*Steve Harrison ja Rory Sutherland on esiintynyt useassa seminaarissamme, Harrison viimeksi Bristolissa toukokuussa. Jos sinua kiinnostaa tietää miten päästä tapaamaan heitä, seuraa postiasi ja blogiani, niin pidän sinut kartalla...

Plus yritän saada Draytonin esiintymään Suomeen viimeinkin, jos riittävän moni on kiinnostunut.

http://www.markkinointikatsaus.com/
http://www.draytonbird.fi/

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat