10. elokuuta 2012

Jälkiviisautta: brändin voima... Veikon Koneen hautajaiset... ja kuka muu muistaa Viherjuuren?

Näitkö kesällä uutisen Veikon Koneen kuolemasta?

En tiedä miksei firmaa saatu myytyä, mutta minusta päätös tappaa se kuulostaa erikoiselta. Yllättäen omistaja on TeliaSonera.

Vaikka kodintekniikka-alan kilpailu on kireää, onko Veikon Kone oikeasti on niin kehno nimi, että fiksuin veto on haudata se?

Minusta ei. Tässä perustelut:

Aloittelin myyntimiehen uraani heidän kilpailijallaan, nyt jo Suomessa lopettaneessa, ONOFF-ketjussa, joten tunnen alaa hieman. Itse asiassa, olin ketjun toiseksi paras myyjä maassamme.

Muistaakseni kannattavin tuote oli laitevakuutus. Koska ihmisillä on yleensä kotivakuutus, ylimääräinen laiteturva oli vaikea myydä, muttei mahdoton.

Ja onnistuminen oli hyvin kannattavaa, koska yksinkertaisesti vakuutus on paperin pala, jossa lukee “Olet vakuutettu.” Ja se paperi voi maksaa asiakkaalle helposti 50 - 100 € vuodessa.

Nyt jokainen voi laskea miksi finanssiala takoo niin järkyttäviä voittoja lamasta huolimatta - ja miksi heillä on varaa niin huonoon mainontaan.

Miten se liittyy Veikon Koneeseen?

Professori Andrew Ehrenberg sanoi kerran, “Brändin arvo on sen asiakkaiden määrä.” En haluaisi kiistellä hänen kanssaan, mutta lisäisin “ja niiden arvo,” koska esimerkiksi mainostoimistolla voi olla 10 asiakasta, ja silti sen brändi voi olla hyvinkin arvokas.

Esimerkiksi WPP osti kansainvälisen mainostoimistoketju Ogilvyn 864 miljoonalla USA:n dollarilla vuonna 1989. WPP maksoi Ogilvyn brändistä kovan rahan. Ja melkein kaatui siksi, mutta se on toinen tarina.

Vahva brändi auttaa sinua myynnissä. Ajattele: menetkö mieluummin tuttuun ravintolaan vai vieraaseen paikkaan?

Ja vahvalla brändillä saat paljon anteeksi. Mietipä Applen iPhonen hajoavia lasikuoria ja huonoa yhteyttä. Olisiko Samsung selvinnyt samasta yhtä vähällä?

Vaikka Veikon Koneen myymälät oli ehkä kuolemaan tuomittuja, voisiko tätä suomalaisten tuntemaa tuotemerkkiä käyttää jossain muualla - sen sijaan että se haalistuu arkistossa eikä tuota mitään?

Yksi idea olisi myydä vakuutuksia sen avulla. Jos se kuulostaa sinusta tyhmältä, minun pitää kertoa sinulle jotain.

Vuosia sitten englantilainen autoliitto mietti mistä saada lisää tuloja. Joku keksi myydä jäsenille vakuutuksia. Muutamassa vuodessa liitto oli maan suurin vakuutusmyyjä.

Koska ihmiselle joka ostanut sinulta jotain on 3 - 8 kertaa helpompi myydä kuin vieraalle. Siksi asiakaslista on lupa painaa rahaa.

Veikon Koneella on varmasti (toivottavasti) tallessa lista asiakkaistaan, joten jos minä olisin puikoissa yrittäisin tehdä niillä rahaa, esimerkiksi myymällä heille suoraan vakuutuksia.

Ja jos epäilet, ettei se ole mahdollista, tässä on eräs meidän toimiston tekemä esimerkki kuinka myydä suoraan “lähes mahdottomia” kodintekniikan vakuutuksia menestyneesti:

Tässä mainoksessa on monta opetusta kuinka saada lukija toimimaan.

Eikä Ogilvy tai Veikon Kone ole ainoa brändi jolla on arvoa. Muistatko seuraavan firman?

Vanha pomoni Jari Torvelainen omistaa mainostoimisto Viherjuuren nimen. En tiedä aikooko hän tehdä sillä jotain, mutta se on todennäköisesti vieläkin yksi Suomen tunnetuimmista mainostoimistoista. Tai ainakin olisi pienellä herättelyllä.

Taivas tietää miten vaikeaa ja kallista brändin rakentaminen on. Ehkä olisi aika miettiä kuinka saada elävistä enemmän irti uusien luomisen sijaan.

Joku sanoi, “Vanhemman markkinointijohtajan tärkein tehtävä on estää nuoria tuotepäälliköitä muuttamassa sitä, mikä toimii.” Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän uskon tuon.

Lisää tietoa saat kun otat ilmaiseksi minun 51 testattua markkinointi-ideaani. Sinulle selviää esimerkiksi kuinka tunnistaa tuhoisa markkinointijohtaja. Ja miksi hän ei yleensä paljastu ennen kuin on liian myöhäistä...

Jos haluat meidät auttamaan sinua kasvattamaan myyntiäsi ja voittojasi, kirjoita minulle timo.jappinen@draytonbird.fi tai soita kännykkääni 040 730 3065.

Meille tuli neljä uutta asiakasta viime kuussa, mutta kalenterissamme on vielä hieman tilaa. Älä aikaile, jos olet kiinnostunut.


Terveisin,

Timo

http://www.markkinointikatsaus.com/
http://www.draytonbird.fi/

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat