17. heinäkuuta 2012

Tosi tarina: kuinka tienata puoli miljardia myymällä veitsiä telkkarissa?

Jos seuraat mainosalan kansainvälisiä medioita kuten Advertising Agea, saatoit nähdä tämän uutisen jokin aika sitten.

Barry Becher kuoli 71-vuotiaana 22. kesäkuuta 2012. Hän on sinulle varmaan tuntematon, mutta todennäköisesti tiedät hänen tuotteensa, televisiosta tutun Ginsu-veitsen, tai jonkun sen kopioista.

Kuten Ad Agen jutusta selviää, vuonna 1984 Warren Buffett osti yhtiön joka omisti Ginsun. Miksi hän teki sen?

Sinua voi naurattaa näiden mainosten yksinkertaisuus ja vaatimaton ulkonäkö. Mutta tulokset todistavat että ne tuottivat - yli puoli miljardia dollaria (nykyrahassa yli 4 miljardia $). Huippuvuodet oli 70- ja 80-luvulla. Tässä Ginsun ensimmäinen televisiomainos:


Videon YouTube-linkki: http://youtu.be/abLB7aTmnE4 (Huomaa että mainoksen lopusta puuttuu televisiokanavan mukaan räätälöidyt tiedot kuinka tilata tuote - koko spotin oikea kesto on 2 minuuttia.)

Tässä 7 huomioita miksi spotti on minusta hyvä:

  1. Se havainnollistaa tuotteen hyödyt dramaattisesti.
  2. Se kertoo koko tarinan kuten myyntimies tekisi.
  3. Tarjous on hyvä: saat paljon pienellä rahalla.
  4. Selkeä, vahva, 50 vuoden takuu.
  5. Se on pitkä (2 minuuttia) jotta se ehtii myydä tuotteen.
  6. Yksityiskohdat on huomioitu: “kirjallinen takuu,” “kestää tiskikoneen” jne.
  7. Tuote on mainoksen sankari.

Yleensä mainosten tekijät - toimistot ja asiakkaat - hierovat pieniä asioita kuten värejä ja sanamuotoja, ja jättävät isot jutut liian vähälle huomiolle. Isot jutut?

Kuten tuotteen asemointi - Ginsu veitsi olisi yhtä hyvin voinut olla siroille käsille tehty keittiöveitsi - eikä keskittynyt vahvuuden ja terävyyden korostamiseen. Tai keksi väkevämpi takuu, tai yksinkertaisesti paranna tuotetta. Ei kovin “luovaa,” tiedän, mutta usein tehokkaampaa.

Itse asiassa, myöhemmin tulleessa Ginsu 2 veitsessä on elinikäinen takuu. Siinä näet.

Jos sinua kiinnostaa kuinka Ginsun luojat rakensivat arkisella, halvalla tuotteella jättiläisen ja tienasivat siinä sivussa yli puoli miljardia taalaa, kurkkaa tänne:

Internet-markkinoinnin pioneeri Ken McCarthy julkaisi harvinaisen haastattelun Ginsun perustajien kanssa. Siinä he kertovat kuinka menestys syntyi ja kuinka he yhdessä vaiheessa oli USA:n isoimpia tv-mainostajia - taakse jäi esimerkiksi AT&T.

Jos olet tosissasi markkinoinnista, kannattaa vilkaista.

Muuten, on yleinen harhaluulo että televisiossa suoraan myytävät tuotteet on roskaa. On totta että paskaa voi myydä kerran, mutta vuosikymmenien menestys vaatii kunnon tuotteen tai palvelun.

Kuten mainostoimisto DDB:n perustaja Bill Bernbach tiesi, “Mikään ei saa huonoa tuotetta epäonnistumaan nopeammin kuin hyvä mainonta.”


Terveisin,

Timo

P.S. Saat minulta ilmaiseksi 51 markkinointi-ideaa tästä. Saan niistä kehuja sähköpostiini melkein joka päivä, joten ne taitaa olla hyödyllisiä ihmisille. Miksei myös sinulle?

http://www.markkinointikatsaus.com/
http://www.draytonbird.fi/

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat