30. huhtikuuta 2012

Suomen top 10 markkinointiblogit

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Missä lista?

Niinpä. En löytänyt Suomesta 10 oikeasti hyvää markkinointiblogia joita suosittelisin. En saa tällä kommentilla kavereita, mutta: suomalaisessa myynnin, markkinoinnin ja mainonnan osaamisessa ei ole hurraamista.

Huolimatta mitä "mainosgurut" sanovat*, suomalainen markkinointi ei ole maailman huippua. Itse asiassa, Suomi on jollain osa-alueilla varovastikin arvioiden jäljessä esimerkiksi Britanniaa noin 30 vuotta. Ja he ovat Yhdysvaltoja jäljessä noin 10 - 20 vuotta. Joten kuinka me edes voisimme olla "maailman huipulla?"

Muutama kiinnostava suomalainen alan blogi löytyy täältä: http://www.sisaltomarkkinointi.fi/2012/01/13/markkinointiblogit-top-21-4-2011/

Seuraan niistä useimpia, mutta parhaimpienkin julkaisutiheys on valitettavan harva. Tai sitten juttua tulee, mutta ne eivät ole hyviä.

Olen yhtä kehno esimerkki. Minun pitäisi tietää paremmin, koska “Mitä enemmän viestit, sitä enemmän myyt” on totta. Alla yksi tutkimus tästä.

Blogin päivitysten tiheyden vaikutus asiakkaiden määrään (Lähde: HubSpot).

Tosin en epäröi suositella näitä 9 markkinointiblogia. Niitä yhdistää ainakin yksi asia, ne ovat kaikki englanniksi. Mutta älä tee sitä virhettä, että väheksyt niitä sen takia.

Käy tutustumassa ja katso mitä opit. Ellet kuulu siihen joukkoon joka tietää kaiken, olen varma että löydät näiden 9 joukosta hyödyllistä tietoa.

*Kuinka moni suomalainen markkinointijohtaja tai mainostoimiston vetäjä kehtaa myöntää** että "Kyllä, jäljessä ollaan." Jos olemme maailman huippuja, missä tulokset; IKEA, H&M, Lidl, L'Oreal, Yves Rocher, Virgin, IBM, DHL?

**Jos mietit kuinka voin puhua tällaisia, se on siksi koska suurin osa toimistomme töistä on kansainvälisiä (suurin osa työntekijöistämme on Lontoossa). Enkä väitä että siellä oltaisiin kärjessä. Edellä Suomea ehkä, mutta ei koko maailman kärjessä. Enkä väitä olevani Messias***, mutta väitän että suomalainen mainosala on jäljessä – ei tasoissa tai huipulla. Ja näin ollut ties miten kauan, ehkä aikojen alusta. Sitä faktaa ei kotimaisten mielipidekilpailujen pienessä piirissä jaettavat pytyt muuta.

***On hyvä muistaa, että hevonen joka osaa laskea kymmeneen on poikkeuksellinen hevonen, ei poikkeuksellinen matemaatikko.


Terveisin,

Timo

http://www.markkinointikatsaus.com/
http://www.draytonbird.fi/

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat