26. huhtikuuta 2012

“Nainen vaati liikaa seksiä, mies soitti poliisit, vonkasi vielä poliiseiltakin”

Jos olet kiinnostunut markkinoinnista, olet oikeassa paikassa. Muussa tapauksessa suosittelen suunnistamaan pois, koska täältä et löydä seksiä vonkaavia naisia. Valitettavasti.

Petosta! Mistä on kyse?

Anna kun selitän.

Näin jokin aika sitten netissä Ilta-Sanomien lööppejä, jotka muistuttivat minua eräästä tärkeästä asiasta vaikuttavan viestinnän suunnittelussa.

Olitpa sitten luomassa tulitikkuaskin kokoista ilmoitusta lehteen, pitkää myyntikirjettä tai kenties keräämässä rohkeutta soittaa asiakkaillesi, sinä kohtaat tämän häijyn, häijyn vastustajan.

En nyt puhu tutuista kilpailijoistasi jotka toimivat samalla alalla kuin sinä. Tarkoitan asioita jotka tappelevat asiakkaasi huomiosta joka minuutti. Esimerkiksi:


Jos haluat menestyä, viestisi pitää olla kiinnostava. Muuten "se lipuu ohi kuin laiva yössä" kuten pomoni entinen pomo David Ogilvy asian esitti.

Pystytkö sinä voittamaan tämän: "Kuin Rihanna? Sara Chafak edusti läpinäkyvässä asussa" tai "Poliisi-tv: Uusi rikollinen moottoripyöräkerho Suomessa"

Copywriter John Caples huomasi kymmeniä vuosia sitten että mainokselle – mediasta riippumatta – parhaat tulokset kaikkialla maailmassa tuo hyödyt ja toisena uutiset. Näiden yhdistelmä harvoin epäonnistuu. Miksi?

Koska sinä ja minä olemme itsekkäitä otuksia, vaikka haluaisimme ehkä uskotella itsellemme toista. Mutta älä huoli, sama pätee jokaiseen.

Joten seuraavan kerran kun istut alas miettimään kuinka saada ihmiset ostamaan, älä tutki pelkästään ilmeisiä kilpailijoitasi.

Ajattele mikä kaikki sinun täytyy voittaa saadaksesi ihminen edes vilkaisemaan sinuun sekuntia kauemmin.

Sinun pitää ansaita huomio. Ja se on vasta ensimmäinen askel myynnissä.

Lisää vinkkejä saat kun otat ilmaiseksi 51 markkinointi-ideaani, pysyt samalla ajan tasalla uusista jutuistani (kaikkia ei suinkaan julkaista tässä blogissa, parhaat on varattu yksinoikeudella ‘sisäpiirilleni’). Joten hopi, hopi, klikkaa tästä ja liity mukaan ilmaiseksi tänään.

No, mitä vielä luuraat täällä? Ota 51 ilmaista ideaa tästä. Mitä voit hävitä?


Terveisin,

Timo

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat