20. tammikuuta 2012

9 markkinointiblogia joita suosittelen seuraamaan päivittäin

Tykkäätkö lukea? Jos vastaat kyllä, tässä on 9 markkinointiblogia joita suosittelen seuraamaan päivittäin.

Tällä listalla on poikkeus, numero yksi, The Total Package - se ei päivity enää, mutta sisältää silti niin arvokasta tietoa, että epäröin kertoa siitä. Ohita omalla vastuullasi.

Jokainen listan blogi on englanninkielinen. Miksi? Koska suomalaisia hyviä blogeja markkinoinnista on vähän. Yritän tehdä silti listan kotimaisista suosikeistani pian.

Yksi erinomainen lähde seurata kotikenttää on Sisältömarkkinoinnin Suomen markkinointiblogit Top 21 -lista jota kehotan vilkaisemaan, erityisesti sen takia, että minun blogini on valittu listalla Suomen 3. parhaaksi markkinointiblogiksi 13.1.2012. (Olihan se pakko sanoa.)

Kehotan varastamaan alla olevista blogeista ideoita surutta. Muista mitä Picasso sanoi, “Hyvät taiteilijat kopioivat, parhaat varastavat.”

En helposti suosittele mitään, koska suurin osa tämän alan tarjonnasta on minusta kuraa, joka on luotu pikavoittojen perässä juoksevien pöljien naruttamiseksi. Mutta tässä on 9 markkinointiblogia joita suosittelen seuraamaan päivittäin:

1. The Total Package
Maailman parhaiten palkattu copywriter paljastaa ammattisalaisuuksiaan kuinka menestyä verkossa ja reaalimaailmassa. Miten moottoripyöräjengilaisen näköinen mies voi tienata kolme miljoonaa dollaria vuodessa kirjoittamalla mainoksia paljastuu tästä.

2. Conversion Rate Experts
Olen oppinut heiltä enemmän internet-markkinoinnista kuin kehtaan tunnustaa.

3. Perry Marshall
Arvostettu markkinoinnin asiantuntija, jonka oppeihin useimmat Google Adwords-mainostajat luottavat. Hän on tehnyt kirjan Ultimate Guide to Google Adwords jonka lukemalla tiedät enemmän hakukonemainonnasta kuin 95 % digitaalisen markkinoinnin “ammattilaisista.” Sivuilla paljon ilmaista hyvää.

4. Ben Settle
Jos haluat oppia tekemään sähköpostimarkkinoinnilla rahaa, tätä miestä kannattaa seurata.

5. The Drayton Bird Blog
Suorapuheinen, joskus kärttyinen, markkinointitoimistoni kapteeni, joka kirjoittaa elämästä, mainonnasta - ja yllättävän paljon poliitikasta. Esimerkiksi Kiina ei päästä kansalaisiaan lukemaan Draytonin blogia.

6. The Ad Contrarian
Eräs hyvä ystäväni vinkkasi tästä blogista minulle. Viihdyttävää, kikkailematonta, järkevää asiaa markkinoinnista. Näitä lisää.

7. ProBlogger
Yksinkertaisia käytännön neuvoja kuinka voit tienata blogilla. Hyödyllisempaa tietoa sosiaalisesta mediasta kuin 99 % mainostoimistojen some-humpuukista.

8. Copyblogger
AdAgen listan mukaan kai maailman luetuin markkinointiblogi, jossa paljon tarpeellista tietoa erityisesti markkinoinnin perusteista.

9. Tom Fishburne: Marketoonist
Hauskoja sarjakuvia markkinointimaailman hullutuksista. Alla esimerkki.


Muita mielenkiintoisia blogeja joita suosittelen:

Seth’s Blog
Mies joka on minusta tehnyt melkein yhtä paljon pahaa kuin hyvää markkinoinnille. Hän teki suosituksi termit "permission marketing" ja "purple cow". Seth Godin kannustaa keksimään erottuvan nimen omalle filosofialle, jotta sitä on helpompi myydä.

Hän sotii ajatteluani vastaan: minusta asioista pitäisi tehdä yksinkertaisempia, ei monimutkaisempia. Vanhoille asioille uudet nimet kuten “tribes” ja “purple cow” eivät minusta auta asiakkaita - vaan termien keksijöitä kuten konsultteja ja kummia “palvelumuotoilutoimistoja” jotka myyvät ihmelääkettä hämmentyneille asiakkaille. Se ei minusta ole pitkän tähtäimen toimintaa vaikka sillä voi hetken tienata.

Minä ja partnerini emme ole paketoineet “Drayton Bird’s Secret Magic Formula for Instant Marketing Success 2.0” temppuja vaikka referensseillämme voisimme tehdä niin helposti. Olenko väärässä? Aika näyttää.

Ken McCarthy
Hän on ehkä kouluttanut enemmän menestyviä internet-markkinoijia kuin kukaan muu. Lähes tuntematon suurelle maailmalle. The System Seminaarin isä. Hänen menestysfilosofiansa verkossa perustuu - tättärääää! - suoramarkkinointiin. Merkillistä.

The Salty Droid
Viihdyttävä blogi joka paljastaa erilaisia internet-huijareita. Kyseenalaista huomiota täällä on saanut yllättävän monet äänekkäiden suomalaisten markkinointimiesten ylistämät internet-markkinointigurut kuten Frank Kern ja Dan Kennedy. Pidä huoli ettet koskaan päädy tuonne.

Marginal Revolution
Kansankielellä tietoa psykologiasta ja taloudesta. Mielenkiintoinen sivu joka päivittyy tiuhaan, saat kulumaan paljon aikaan siellä, jos et ole varovainen. Tai ainakin minä saan.

Toivottovasti tästä listasta on apua sinulle.

›› Jos haluat lisää tietoa markkinoinnista, klikkaa tästä ja tilaa ilmaiseksi minun 51 testattua markkinointi-ideaani.

›› Lisäksi kannattaa tutustua uuteen Jäppisen copykouluuni. Opit kirjoittamaan tekstiä joka oikeasti myy, suunnitelemaan parempaa mainontaa ja paljon muuta hyödyllistä...

Timo

www.markkinointikatsaus.com
www.draytonbird.fi

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat