14. joulukuuta 2011

"Näin rakensin nollasta 534 ihmisen sähköpostilistan entisessä Neuvostoliitossa 48 tunnissa ilman rahaa"

Oletko koskaan miettinyt mitä järkeä on kerätä sähköpostiosoitteita ja kuinka niillä voi tienata?

Tässä minun katkera tarinani kuinka tuhlasin tuhansia euroja ensimmäisessä yrityksessä tyhmyyttäni. Ja miksi yksinkertainen sähköpostimarkkinointi olisi todennäköisesti pelastanut firmani.

Eräs lempineuvostani on Kungfutsen: "Tiedon voi hankkia kolmella tavalla: ajattelemalla – se on jalo tapa; yrityksen ja erehdyksen kautta – se on kova tie; tai matkimalla – se on helppo tie."

Olen matkimisen kannattaja, mutta näin ei ollut aina. Tässä tositarina “kovasta tiestä.”

“Kuinka hävitä pieni omaisuus entisessä Neuvostoliitossa - aloittelijan opas”

Asuin Eestissä vuodet 2007 ja 2008, jolloin ehdin jättää kesken kansainvälisen kauppakorkeakoulun, ihastua, polttaa, juoda ja syödä tuhansia euroja... perustaa ensimmäisen yritykseni, sulkea sen... muuttaa persaukisena takaisin Suomeen, perustaa toisen firman ja vuotta myöhemmin sulkea sen.

Jälkeenpäin tykkään ajatella, että sain Baltian seikkailustani paljon kokemusta, mutta kuten Oscar Wilde tiesi, “Kokemus on nimi, jonka annamme epäonnistumisillemme.”

Kun vuosi 2008 alkoi, kaksi nuorta miestä perusti Suomessa Fiksuhuuto.fi-senttihuutokaupan joka räjähti. Siksi samaan aikaan Eestissä päätin käynnistää Itä-Euroopan ensimmäisen kopion tuosta simppelin oloisesta kassakoneesta...

Ja parikymppisen kauppatieteiden ylioppilaan itseluottamuksella, opintoja takana kokonainen syksy, puskin eteenpäin varmana minua odottavista miljoonista. Huomatakseni puoli vuotta myöhemmin, että markkinoille oli ilmestynyt yli 10 kilpailijaa ja että me istuimme vieläkin lepakkoluolassamme suunnittelemassa “täydellistä konseptia.”

Mutta tein myös jotain oikein.

“Salaperäinen idän kaunotar antaa opetuksen sähköpostimarkkinoinnista”

Firmani kassan kuihduttua sain idean kerätä kiinnostuneiden ihmisten sähköposteja ennen lanseerausta - tosin vailla mitään järkevää suunnitelmaa jatkoviestinnästä heille. Mutta suunnittelemani kampanjasivuni oli tehokas. Kuva alla. Se sai 534 ihmistä liittymään listallamme alle 48 tunnissa ilman maksettua mainontaa.


Otsikossa lukee "Minä otan toppini pois, kun 500 ihmistä tilaa centbidder.comin uutiskirjeen ilmaiseksi. Oikeasti ; )" -Anna. Kaikkien osallistujien kesken piti myös arpoa uusi iPod.

Yllättäen (pienellä sissimarkkinointioperaatiolla) eestiläiset ja venäläiset foorumit huomasivat kampanjamme ja pokaa alkoi virrata.

Toppi lähti alle kahdessa päivässä. Jatkoimme tarinaa lupaamalla, että housutkin katoavat, kun seuraavat 500 liittyy...

Numero 534. Joku pirun hakkeri kaataa sivun.

Muutama kuukausi myöhemmin lopetan yrityksen ja ryömin Suomeen pennittömänä.

Hauskaa on, että saan vielä vuosiakin myöhemmin kysymyksiä; kuka mainoksen mystinen Anna oli?

Vastaus voi ehkä paljastua tätä blogia seuraamalla...

Klikkaa tästä ja tilaa uudet jutut sähköpostiisi ilmaiseksi


Terveisin,

Timo

P.S. Jos tämä juttu sai sinut hymyilemään edes hiukan, voitko laittaa tarinan jakoon? Ei ole mitään syytä, että muiden pitäisi toistaa virheeni.

P.P.S. Jos haluat Tallinnan tunnelmiin, klikkaa tästä: http://youtu.be/7CgKJTNU4lQ

http://www.markkinointikatsaus.com/
http://www.draytonbird.fi/

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat