18. lokakuuta 2011

Kuinka löydät yritykseesi kätketyt mahdollisuudet...

E.W. Howe sanoi, että "Hyvä säikytys on hyödyllisempi kuin hyvä neuvo."

Siksi en nyt kerro sinulle kuinka paljon voit tienata, vaan kuinka paljon:

  • menetät rahaa
  • olet jo menettänyt rahaa

... jos et toimi.

Miksi tämä pelottelu, Timo?

Koska menetyksen pelko on ihmisellä suurempi kuin halu saada. Erään tutkimuksen mukaan se on jopa kaksi kertaa kovempi voima.

Joten mitä sinulle maksaa se, että luet tämän, mutta ET tee mitään?

Paljonko yhden asiakkaan arvo on sinulle?

Entä jos sitä voi kasvattaa vaikka 25 prosenttia? Se ei ole harvinaista, vaikka voi kuulostaa paljolta.

Mutta se tarkoittaa, että jos minä olen oikeassa, sinä menetät nuo kätketyt rahat, jotka kuuluvat sinulle... jos ET toimi.

Koska sinä voit olla liian lähellä niitä, ulkopuolinen asiantuntija voi löytää ne helpommin ja nopeammin kuin sinä - jos edes tiedät mistä etsiä.

Jos sinulla ei rahaa palkata apua, lue kirjoja. Meidän verkkosivuilla on lukulista, jota kannattaa vilkaista: http://www.draytonbird.fi/lukulista/ kirjat ovat edullisin, mutta ei nopein tapa kehittää liiketoimintaasi. Ja ne toimivat vain jos sinä toimit.

Maailmassa on monia petoja, jotka vainuavat reiät liiketoiminnassasi, joista rahojasi voi karata salaa tälläkin hetkellä. Ja vuotoja on melkein joka laivassa.

Kun haluat parempia tuloksia:

  1. Etsi missä on ongelma
  2. Määrittele se
  3. Esitä ratkaisu

Kun kyse on myyntisi kasvattamisesta, ratkaisuja on vain nämä:

"Myyt enemmän tavaraa, useammin, useammille ihmisille, korkeammilla hinnoilla."

Keksinkö minä tuon? Haaveissani. Sen sanoi Coca-Colan entinen markkinointijohtaja Sergio Zyman. Hän on kirjoittanut useita erinomaisia kirjoja, muun muassa The End of Advertising as We Know It, joka löytyy lukulistaltamme.

Mutta minulla ei ole sinulle valmiita "tuotteistettuja" paketteja, joilla kaikki ratkeaa. Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta sille on syy: miten hyvänä lääkärinä pitäisit sellaista, joka aina amputoi jokaisen potilaan jalat oireista riippumatta?

Sekavaa? Ei hätää, lue vielä tämä.

Sinä olet yksilö ja jokainen tapaus on erilainen. "Mies, jolla on vasara jokainen ongelma näyttää naulalta" Mark Twain tiesi. En halua hakata sinua vasaralla vaan auttaa.

Esimerkiksi, jos sinulla on vaikka email tai kirje tai kampanjasivu verkossa, joka ei saa ihmisiä ostamaan, luo uusi versio, jota testaat. Silloin näet tuloksista, onko jutuissani järkeä vai ei.

En voi vastustaa kiusausta olla lisäämättä loppuun viisaan Benjamin Franklinin sanoja: "Niitä ketkä eivät ota vastaan neuvoja, ei voi auttaa."

Muuten, lisää vinkkejä saat, kun tilaat ilmaiseksi 31 markkinointi-ideaani, lähetän sinulle yhden muutaman päivän välein, ja voit lopettaa vastaanottamisen milloin vain. Saat ne, kun klikkaat tästä.

Miksi et nappaisi niitä heti nyt, kun asia on mielessäsi?


Terveisin,

Timo

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat