1. syyskuuta 2011

Tarkistuslista: miten suunnittelet verkkoon kampanjasivun joka myy

1. Mitä yrität saavuttaa? Aloita kampanjasi verkkosivun suunnittelu tästä.

2. Onko kampanjasivun tekstin aloituksessa vahva lupaus joka johdattaa kävijän syvemmälle copytekstiin tai katsomaan esimerkiksi esittelyvideon? Älä paljasta kaikkea heti. Herätä kiinnostus ensin ja myy askeleittain. Tutkimusten mukaan mukaan uutiset ja hyödyt kiinnostavat ihmisiä eniten.

3. Klassikkokirjan otsikko Miten saat ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa toimii edelleen - yli 70 vuoden jälkeen. Miksi? Koska se vetoaa lukijan omaan etuun, ja siinä on sana “Miten” joka vaatii sinua tutustumaan tarkemmin.

4. Havainnoillistatko tuotteen? Internet mahdollistaa, että sinulla voi olla vaikka kuinka paljon videoita, kuvia ja tekstiä. Kokeile ennen ja jälkeen kuvia. Ne tuppaavat toimia.

5. Älä pelkää pitkää copytekstiä. Pelkää sitä, ettet ole riittävän kiinnostava. Sano riittävästi, jotta kauppa syntyy. Mitä myyjä tekisi? Heittäisikö hän asiakkalle yhden sloganin ja pari korulausetta - vai kertoisiko hän koko tarinan?

6. Käytätkö aktiivista kieltä ja lyhyitä yksinkertaisia sanoja? “Me hyödynnämme” sijasta sano, “Käytämme” jne.

7. Vetoatko pelkkään logiikkaan? Ihmiset ovat tunteellisia otuksia, myös töissä. Vai vaihdatko sinä pääsi, kun astut kotoa ulos? Monet ovat tylsistyineitä työssään, siksi erilaiset arvonnat ja temput toimivat heihin hyvin. Jos et usko minua, testaa.

8. Lisää verkkosivuillesi pankkien ja luottokorttien kuvat tuomaan luottamusta. Laita puhelinnumerosi näkyviin - ja vastaa, kun joku soittaa.

9. Mainitse rahat takaisin takuu viestisi alussa.

10. Testaa eri versioita kampanjasivustasi. Tässä eräs ilmainen työkalu siihen: Google Website Optimizer - kannattaa myös lukea tämä artikkeli ennen kuin aloitat: Yksinkertainen tapa kasvattaa myyntiäsi ja voittojasi - testaa mainontasi

11. Onko sinun tuotannon laatu korkea? Se lisää luottamusta. Tosin, usein testeissä huomaamme, että kiillottaman ilme toimii paremmin - ehkä koska se on vilpittömämmän näköinen. Monilla graafikoilla on vaikeuksia hyväksyä tätä. Siksi muista 10: testaa. Muista myös tavoitteesi - yritätkö voittaa mainoskilpailuja vai lisätä myyntiä?

12. Onko kampanja/laskeutumis-sivulla (landing page) kuvia ihmisistä? Se lisää luottamusta. Ihmiset katsovat ihmisiä.

13. Esittele asiakkaiden ja luotettavien asiantuntijoiden kommentteja (testimonials) estoitta.

14. Annatko asiakkaallesi palkinnon jos hän ostaa tänään?

15. Pyydätkö tilausta vähintään kolme kertaa? McGraw-Hillin tutkimus paljasti, että keskimäärin myyjä tekee kaupan viidennen soiton/käynnin jälkeen.

16. Kuvatekstit luetaan tarkasti. Käytä niitä myymiseen ja houkuttele kävijä copyn pariin.

17. Kun suunnittelet verkkosivuasi, mieti mistä kävijä tuli? Hakukoneesta, mainoksesta vai suoraan? Löytävätkö he sen mitä etsivät helposti?

18. Onko viestisi henkilökohtainen, selkeä ja suora? Kuten mainonnan isoisä Claude Hopkins sanoo: “Your message should single out your prospect like a bell-boy paging a man in a crowded hotel lobby.”

19. Puhutko kampanjasivullasi prospektille vai itsellesi?

Mitä lisäisit tai poistaisit listasta?


Terveisin,

Timo

www.markkinointikatsaus.com
www.draytonbird.fi

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat