21. syyskuuta 2011

Näin saat suosittelijoita

Uusien asiakkaiden hankkiminen on kallista ja vie aikaa.

Nykyisten asiakkaittesi suositukset ovat edullisin tapa hankkia lisää asiakkaita. Mutta kuinka saat suositttelijoita?

1. Kysy. Useimmat ihmiset ovat liian peloissaan pyytääkseen nykyisiä asiakkaitaan suosittelemaan. Silti useimmat ihmiset tykkäävät auttaa toisia ihmisiä, koska he saavat siitä hyödyllisyyden tunteen.

2. Kysy suhteen aikaisessa vaiheessa. Rakastavaiset ovat aina rakastuneimpia suhteen alussa. Sama pätee liikesuhteisiin. Kun olet varmistanut ensimmäisen kaupan, kysy asiakkaaltasi tietääkö hän ketään muuta, joka voisi haluta tuotteesi/palvelusi.

Sain erään myyntiprosessin tulokset yli kolminkertaiseen kasvuun, kun muutimme vain yhden asian. Aina myyntiesittelyn lopuksi myyjän piti pyytää prospektilta pari nimeä, joita voisi kiinnostaa nähdä show. Ja nimiä pyydettiin aina - tuli kauppaa tai ei. Se toimi.

3. Palkitse suosituksista. Jos saat menestystä suosituksesta, mene takaisin alkuperäisen asiakkaasi luo ja anna lahja - vaikka kukkia tai suklaata. Yllättävät lahjat ovat mahtavia vahvistamaan asiakasuskollisuutta.

Eräs vakuutusyhtiö, jonka kanssa kollegani työskentelevät, lähettää jokaiselle uudelle asiakkaalle suosittelijatarjouksen ensimmäisessä kuussa. Se antaa 10 € takaisin sinulle ja 10 € alennuksen jokaiselle, jota suosittelet.

4. Anna jotain kovaa, jonka voi antaa eteenpäin. Vakuutusyhtiö antaa lahjakortin, jossa 10 € takaisin/ 10 € alennus. Auttaa, kun asiakas voi antaa jotain fyysistä henkilölle, jolle puhuu. Se myös antaa sinulle mahdollisuuden mitata tulokset, kun lisäät siihen koodin. Jos lahjakortti ei tunnu sopivalta sinun liiketoiminnassasi, kokeile vaikka käyntikorttia.

Äsken mainittu vakuuttaja on erinomainen esimerkki, koska molemmat osapuolet hyötyvät suhteen alussa. Tuskin yllättää, että 25 % tarttuu etuun.

Ja muista hienotunteisuus. David Ogilvy sanoi, että "Menestyvän polygamian salaisuus on kyky uskotella jokaiselle rakastajalle, että hän on ainoa helmi rannalla."


Timo

P.S. Jos haluat meidät luomaan sinulle suosittelijasuunnitelman tai -viestin, lähetä email timo.jappinen@draytonbird.fi tai soita minulle 040 730 3065.

P.P.S. Jos tarvitset lisää vakuuttelua, katso tämä video.

www.markkinointikatsaus.com
www.draytonbird.fi

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat