31. elokuuta 2011

Tiedätkö nämä sosiaalisen median ilmaiset lelut ja hyödylliset työkalut?

Tässä on minun osuuteni sosiaalisen median karkeloihin ja jaetaan-elämä-verkossa riehaan.


Ehkä sinä luet tätä ja pudistelet päätäsi: "Turhuuksia, turhuuksia." - tai ehkä löydät hyödyllisiä ilmaisia työkaluja itsellesi? Ehkä sinä tiedät jonkin kätevän palvelun, jonka haluaisit jakaa muille? 

Voit lähettää vinkkisi minulle sähköpostiin, teen ehkä uuden kirjoituksen lukijoiden neuvoista. Ne ovat yleensä paljon parempia kuin omani.

Kuva työpöydältäni, kun asuin
 Tallinnassa 2007-2008.
Tässä lista ilmaisista palveluista ja työkaluista, joita käytän eniten omassa elämässäni ja yrityksissäni. 

Kaikkia pikkukikkareita ja outoja applikaatioita en listaa, vaan keskityn hyödyllisimpiin. Toivottavasti saat näistä jonkun uuden idean tai toteat, että näitä sinun ei ainakaan kannata käyttää. Katsotaan miten käy...


Työkalut 

Google Docs: korvaa Wordin, PowerPointin ja Excelin (jos et ole tilastotietelijä, Googlen palveluiden ominaisuudet ylittävät tarpeesi). Kaikki helposti yhdessä paikassa verkossa. Ei enää tiedostoista useita eri versioita, useissa eri paikoissa.

Gmail: yksinkertaisesti paras sähköpostiohjelma. 

-Google Calendar: kalenteri verkossa. Korvaamaton.

Dropbox: kansio tietokoneella, josta kaverit ja kollegat voivat poimia esimerkiksi pdf-tiedoston netin kautta. He voivat myös laittaa tavaraa sinne omalta koneeltaan. Dropbox-kansio asuu verkossa, joten sinne pääset sinne miltä tahansa koneelta. (Tosin, minulla tämä toimii tällä hetkellä huonosti Maccini uudella Lion käyttöjärjestelmällä tai sitten en osaa käyttää sitä.)

Evernote: uusi suosikkini, muistuttaa vanhaa Google Notebookkia, mutta parempi. Voit tehdä muistiinpanoja, lisätä valokuvia, verkkosivujen kirjanmerkit, ääntä, videoita yhteen paikkaan verkossa. Evernote pitää huolen, että kaikki muistamisen arvoinen säilyy tallessa verkossa, vaikka tietokoneesi hajoaisi tai vaihdat sen. Toimii myös kännykällä. Ominaisuus joka myi tämän palvelun minulle: voit ottaa kuvan vaikka käsintehdyistä muistiinpanoista tai lehtijutusta ja palvelu osaa lukea sitä, eli voit etsiä vanhoja muistiinpanojasi palvelun hakukoneella. Tämä on nykypäivää! Meinasin langeta maksulliseen versioon jo ensimmäisenä päivänä. Luottokorttini pitäisi katkaista...

Blogger: Googlen tarjoama yksinkertainen palvelu blogin kirjoittamiseen, tätä blogia tuotetaan bloggerilla - tietysti ilmaiseksi.

WordPress: hieman väkevämpään käyttöön blogien ja verkkosivujen julkaisujärjestelmä, vaatii hieman harjoittelua, mutta on edistyneempi kuin Blogger, tai ainakin monimutkaisempi. Verkkosivumme käyttävät tätä.

Google Apps - kokeilussa (maksullinen): en ole aivan kärryillä mitä kaikkea tämä sisältää, mutta kovasti on kehuttu yrityksille.


Sosiaalisen median yhteisöt

Linkedin: ammattilaisten käyntikorttien vaihtopaikka verkossa. Hyödyllinen tapa pysyä perässä mitä kukin tekee. (Muista päivittää uusi työpaikkasi. Lue tämä vanha kirjoitukseni, jos mietit miksi: http://www.timojappinen.com/2009/11/what-does-dead-linkedin-account-tell.html

Facebook: tätä tuskin tarvitsee selittää. Tosin tehokkuuden ja ajansäästön kannattajana, suosittelen että rajaat Facebook-käynnit työaikana kahteen kertaan päivässä: aamulla ennen töitä ja kun lopetat työt. Pyrin tähän.

Twitter: voit seurata ketä tahansa käyttäjää ja lähetellä lyhyitä päivityksiä vaikka Pamela Andersonille tai Sauli Niinistölle. Reaaliaikainen virta pikkutweettejä – – – ääh, käy itse katsomassa miten toimii, en osaa selittää paremmin. Minut löydät Twitteristä näin: http://twitter.com/#!/TimoJappinen @timojappinen 

TweetDeck: Tämä palvelu mahdollistaa näiden kaikkien kolmen sosiaalisen median yhteisön käytön samanaikaisesti yhdestä paikasta ja voit ajastaa päivityksiä tulevaisuuteen. Toimii myös kännykästä.


Muut härvelit ja lelut – nämä valitettavasti maksavat

- Macbook Pro 13" - tietokone. Yli hintainen, mutta nätti. Tosin odotan, että Googlen Netbookit saapuisivat Suomeen. Hinnat Amerikassa 400 - 500 dollaria. Kännykkäni Google Android -käyttöjärjestelmä on sulavuudessaan ja käytettävyydessä Applen tasoa. Toivottavasti samaa pätee Googlen tietokoneisiin.

- Samsung Galaxy S2 - puhelin Googlen Android -käyttöjärjestelmällä: lue yllä oleva kohta.

- A4-muistivihko + kynä - seuraa kaikkialle töissä ja yöpyy sängyn vieressä. (Parhaat ideat tulevat minulle juuri ennen nukkumaan menoa, mikä on pirun raskasta, koska usein innostus vie unet. Jos haluat tietää miksi näin käy, lue James Webb Youngin kirja Technique for Producing Ideas. Se on paras ja lyhyin kirja luovasta ajattelusta.)


Puuttuu

- Hyvä helppokäyttöinen asiakkuuksien hallintajärjestelmä (pilvessä) yritysasiakkaille ja kuluttaja-asiakkaille - voit lähettää ideoita minulle vaikka sähköpostitse? Halvasta hinnasta bonusta. Voi olla kaksikin eri ohjelmaa...

- Mitä muuta ihminen tarvitsee pyörittääkseen kahta pikkuruista yritystä (mainostoimistoa ja verkkokustantamoa) ja itseänsä?

- Mistä palvelu(i)sta kannattaa luopua? 


Kun kirjoitan tätä, huomaan että, taidan olla juusto (nörtti) tai ainakin kovaa kyytiä muuttumassa sellaiseksi. Mikä on hyvä asia, koska tietotekniikan osaaminen yhdessä käytännön kokemukseen esimerkiksi myyntityöstä on hyödyllinen yhdistelmä 2000-luvulla. 

Se auttaa yksinkertaistamaan ja ajattelemaan myös isoäitiä, joka voi käyttää tuotettasi tai verkkosivuasi. Tässä esimerkiksi Apple ja Google ovat onnistuneet hyvin, toisin kuin Nokia viime aikoina. 

"Any intelligent fool can make things bigger and more complex... It takes a touch of genius - and a lot of courage to move in the opposite direction." - Albert Einstein


Terveisin,

Timo

www.markkinointikatsaus.com
www.draytonbird.fi

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat