15. elokuuta 2011

Kuinka valitset mainostoimiston

Tässä jatkoa edelliseen kirjoitukseeni “Kuinka EI kannata valita mainostoimistoa: opas aloittelijalle”. Tässä vinkkejä kuinka valita mainostoimisto ja miten parannat mahdollisuuksiasi saada erinomaista mainontaa.

1. Tee tutkimuksesi. Katso töitä, joista pidät ja jotka ovat tuoneet tuloksia – ja puhu vain näille mainostoimistoille. Unohda ne, jotka voittavat palkintoja, jotka eivät riipu tuloksista.

2. Katso mainostoimiston verkkosivuja. Yritä löytää hyviä (vaikeaa, koska suurin osa on liian nokkelia itsensä ja sinun kannalta).

3. Katso ketkä ovat heidän asiakkaitaan. Katso heidän töitä, jos niitä on, tuloksia ja asiakkaiden kommentteja.

4. Tee ehdokkaista lyhyt lista, ei enempää kuin viisi, mieluummin vähemmän.

5. Tapaa heidät.

6. Pyydä heidät esittelemään yksi tai kaksi menestystarinaa ja yksi epäonnistuminen. Pyydä heidät kertomaan mikä meni oikein ja miksi – ja päinvastoin. Älä hyväksy epämääräistä vaahtoamista, vaadi täsmällisyyttä.

7. Jos he sanovat, ettei heillä ole yhtään epäonnistumista, kävele ulos.

8. Kerro mitä sinä haluat saavuttaa. Katso mitä he sanovat. Kuulostaako se järkevältä? Pidätkö sinä heistä? Kyllä: on paras tehdä töitä ihmisten kanssa, joista pidät.

9. Kysy ketkä työskentelevät sinun tilisi parissa ja mitä he tekevät. Puhu heidän kanssa, älä pelkkien liukkaiden myyjien, joilla on hienot tittelelit.

EDIT: Drayton Bird kirjoitti alkuperäisessä “So how SHOULD you choose an agency?” tekstissään 9. kohdan näin: “Ask them who precisely will work on your business and what they will do. Make sure you meet them, not just some flash bullshitters with fancy titles.

10. Nyt valitse kaksi tai kolme mainostoimistoa, joista pidät. Pyydä heitä luomaan sinulle jotain testattavaa. Maksa heille. Teetkö sinä töitä ilmaiseksi?

Eikö tämä olekin järkevämpi tapa valita mainostoimisto kuin antaa nyökkäilijöiden komitean päättää?


Terveisin,

Timo

www.markkinointikatsaus.com
www.draytonbird.fi

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat