12. elokuuta 2011

Kuinka EI kannata valita mainostoimistoa: opas aloittelijalle

Kuinka sinä valitset mainostoimiston?

Tässä mitä kollegani ja minä olemme oppineet mainostoimiston valinnasta. Meidän etuna on poikkeuksellisen pitkä kokemus molemmilta puolilta pöytää, mainostajana ja mainostoimistona, yli 50 maasta.

Partnerini Drayton Bird on ollut mainosalalla jo yli 50 vuotta. Hän on työskennellyt kolmessa neljästä maailman suurimmasta mainostoimistoketjusta. Mutta älä oleta, että nämä neuvot koskevat vain isoja kansainvälisiä organisaatioita. Monet meistä ovat toimineet tai toimivat myös yrittäjinä, riskeeraten omia rahojaan.

Tämä “Kuinka EI kannata valita mainostoimistoa: opas aloittelijalle” perustuu Draytonin kirjoitukseen “How NOT to choose an agency: a beginner’s guide”.

Syy miksi kilpailut mainostajan tilistä ovat järjetöntä touhua – rahan ja ajan tuhlauksen lisäksi. Seuraava teksti ei ole täysin totta, mutta suurin osa on.

1. Ainoat jotka voivat kertoa toimiiko ideasi vai ei ovat asiakkaasi. He äänestävät rahoillaan.

2. Ihmiset jotka tuomaroivat ideoita eivät ole päteviä tekemään niin, vaikka he olisivatkin lukeneet muutaman kirjan markkinoinnista (hyvin epätodennäköistä) tai käyttäneet aikaansa instituutissa saadakseen todistuksen. He eivät ole heidän asiakkaita.

3. Ja vaikka olisivatkin, se mistä he pitävät ja mikä saa ihmiset ostamaan ovat kaksi eri asiaa. Kun seminaareissamme pyydämme yleisöä arvaamaan mainoksen A/B -testin tulokset, vain yksi 50:nestä saa kolme peräkkäin oikein.

4. Ne jotka valitsevat mainostoimiston tekevät päätöksen perustuen siihen pitävätkö he tapaamistaan ihmistä. Sillä on väliä, mutta ei mitään tekemistä tulosten kanssa.

5. Mainostoimistot tekevät mitä vain hurmatakseen ja lahjoakseen uuden tilin sen sijaan, että he miettisivät mikä toimii. Eräs kyyninen tuttu sanoi “Ensin annan heille mitä he haluavat, sitten yritän suostutella heidät tekemään sen mitä he tarvitsevat.”

Mistä tämä mainostajan opas syntyi? Antaa Draytonin vastata:

“All this is prompted by an invitation to pitch from a large firm, with a list of stuff I had to read and study in order to take part.

Which brings me to the last reason why I refused immediately, muttering a handy Italian phrase to myself: Va fan culo.

I cannot spare time to work on phantom business. I have real clients paying me real money to work for them. If I take time off to try and fathom the inscrutable desires of this prospect I am robbing my clients.

I could go on about this, but it's the middle of the night.”

Seuraava kirjoitukseni “Kuinka valitset mainostoimiston” jatkaa aiheesta.


Terveisin,

Timo

www.markkinointikatsaus.com
www.draytonbird.fi

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat