6. toukokuuta 2011

Yrityksesi paras voiton lähde ja Timo Jutila

Tänään puhun voitosta, mutta ensin henkilökohtainen tunnustus.

Minulla on noin tunnin esitys nimeltä Kuinka suunnittelet internet-mainontaa joka myy: mitä puoli miljardi banneria opetti minulle. Kukaan ei ole koskaan nähnyt sitä. “Onko se niin huono?” sinä kysyt.

Minun piti viime vuonna esittää se eräällä helsinkiläiselle mainostoimistolle, mutta peruin show’n kiireideni takia vaikka sieltä olisi voinut löytyä minulle lisää liiketoimintaa.

Pari kuukautta myöhemmin Dialog Marketing Days 2011 tapahtuman ukrainalaiset järjestäjät ottivat minuun yhteyttä ja pyysivät puhumaan internet-markkinoinnista seminaariinsa. Suostuin. Virhe.

Kuukausi lupaukseni jälkeen peruin ilmaisen matkan Kiovaan ja mahdollisuuden mainostaa toimistoani itä-eurooppalaisille markkinointijohtajille. Miksi? Olenko hullu?

Sama syy kuin ensimmäisellä kerralla. Kalenterissani oli liikaa tavaraa. Oma yritys ja nykyiset asiakkaani vievät suurimman osan ajastani.

Usein tärkein kasvun lähde on oma asiakkaasi. Sen jälkeen tulee mainonta uusille ihmisille ja uusien prospektien jahtaus. Saarnaan tätä asiakkailleni ja vaadin sitä myös meidän yritykseltä. Asiakaslista on kätketty aarre, jonka päällä suurin osa yrityksistä istuu.

Mutta, kyllä me käymme mielellämme seminaareissa puhumassa ja tapaamassa ihmisiä. Meidät juuri kutsuttiin partnerini kanssa ensi syksyn kolmipäiväiseen Dialogkonferansen tapahtumaan Norjaan. Drayton Bird on yksi tapahtuman pääpuhujista. Minä istun kiltisti katsomossa kuin Juti leijonissa. Antaa kapteenin hoitaa.

Muuten, jos olet tulossa Dialogkonferanseniin elokuun 2011 lopussa, ota yhteyttä, on aina mukava tavata kollegoita.

Ja jos et vielä ole laittanut omia kavereitasi Timo Jutilan analyysiin, tee se nyt tästä.


Terveisin,

Timo

http://markkinointi-katsaus.blogspot.com/
http://www.timojappinen.fi/

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat