4. toukokuuta 2011

Vaurauden spiraali

Tämä artikkeli perustuu toimistoni hallituksen puheenjohtajan Drayton Birdin Commonsense Direct & Digital Marketing kirjan The Spiral of Prosperity kappaleeseen.

Mikä on asiakkaasi arvo?

Paljonko sinulla on varaa maksaa asiakkaasta? Tiedätkö asiakkaasi arvon? Eli kuinka paljon sinun kannattaa maksaa uudesta asiakkaasta, ja paljonko hyödyt pitämällä tuon asiakkaan?

Kun asetat mainosbudjetin, et pelkästään yritä saada myyntiä vaan yrität luoda asiakkaita. Sinä yrität tehdä prospekteista asiakkaita, ja asiakkaista ystäviä – hintaan, jonka sinä voit maksaa.

Kuten tiedät, testaamalla pystyt tuottamaan tehokkaampia tarjouksia ja viestejä. Se tarkoittaa, että voit hankkia asiakkaita pienemmällä rahalla, tai enemmän asiakkaita samalla rahalla; tai rahasi voivat tuoda sinulle parempilaatuisia asiakkaita. Voit viestiä näille asiakkaillesi säännöllisesti ja – jälleen kerran – testaamalla parantaa rakentamasi asiakastietokannan tuloksia.

Kolme tapaa, joilla teet asiakastietokannastasi tuottavamman:

1. Löydät tapoja segmentoida tietokantasi eli jakaa sen osiin, siten käytät sitä tehokkaammin. Viestit vähemmän niille, jotka ovat epätodennäköisempiä ostamaan, tämä säästää sinulle rahaa. Viestit enemmän niille, jotka ovat ystäviäsi, kuten pitääkin.

2. Esittelet uusia tarjouksia ja tuotteita yksilöille tietokannassasi, jotka todennäköisesti vetoavat heihin – perustuen siihen mitä olet oppinut heistä – mahdollistaen tiheämmän viestinnän, joka taas tuo sinulle enemmän voittoa.

3. Testaat myös uusia kekseliäämpiä tapoja viestiä, joilla saat vieläkin parempia tuloksia.


Kuvassa vaurauden spiraali


Aluksi spiraali voi tuntua sinusta sekavalta. Muista, että jokainen askel tehostaa seuraavaa askelta. Näin mylly kiihtyy koko ajan ja tuottaa sinulle enemmän.

Sinun kannattaa lukea myös artikkelini Internet-markkinointi: väärät ja oikeat tulosmittarit. Siinä näet kuinka itseään ruokkiva menestyksen kierre toimii käytännössä.


Terveisin,

Timo

http://markkinointi-katsaus.blogspot.com/
http://www.draytonbird.fi/

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat