14. toukokuuta 2011

Kulkukauppias kenen neuvoa kysyivät IBM, Rolls-Royce, Shell ja American Express


Tänään esittelen sinulle tärkeän miehen joka ei ollut kuningas tai poliitikko vaan englantilainen hellojen ovelta ovelle -myyjä.

Hänen nimensä oli David Ogilvy.

Maailman suurimmat yritykset, kuten American Express, Ford, IBM, Shell ja Unilever riskeerasivat satoja miljoonia euroja vuosittain hänen ohjeidensa mukaan. Miksi? Lue eteenpäin niin kerron.

Tuo mystinen brittiläinen kulkukauppias perusti Ogilvy & Mather mainostoimiston televisiostakin tutulle New Yorkin Madison Avenuelle vuonna 1948.

Ogilvy & Matheristä kasvoi tyhjästä maailman suurimpia mainostoimistoja yli 13 miljardin dollarin liikevaihdolla. Tänään se työllistää yli 16 000 ihmistä, toimien 125 maassa, 497 toimiston voimin.

Miksi David Ogilvy on tärkeä henkilö sinulle?

Koska hän opiskeli uutta koko ajan ja edellytti sitä myös työntekijöiltään. Onko sattumaa, että Ogilvy & Mather tunnetaan mainostoimistona joka tietää mainonnasta ja sen vaikutuksista enemmän kuin muut?

Tunnen tarinan hyvin, koska partnerini Drayton Bird toimi 8 vuotta OgilvyOnen kansainvälisen puolen johtajana. Kerran Lontoossa intialaisessa kalaravintolassa hän kertoi minulle mielenkiintoisia - ja huvittavia tarinoita - David Ogilvysta.

Hänen mukaansa Ogilvy tapasi sanoa: "Luo erikoiset käytöstapasi jo nuorena, jotta ihmiset eivät pidä sinua hulluna vanhana."

Eläkkeellä David Ogilvy asui Ranskassa linnassa pommittaen henkilöstöään ympäri maailmaa muistiolla kuolemaansa asti. Linnassa hän kutsui itseään nimellä "The Holy Spook" eli Pyhä Kummitus. 

Ogilvyn tarinan opetus on yksinkertainen: tietämällä enemmän kuin muut menestyt. Tämä ohje toimii alasta riippumatta.

Jatkuva opiskelu auttaa sinua, kuten David Ogilvya, kehittymään nopeammin kuin muut. Vai minkälaiset menestymisen mahdollisuudet sinä antaisit 39-vuotiaalle entiselle kokille joka kiersi Iso-Britannian maaseutua kulkukauppiaana, jos tuo mies perustaisi oman mainostoimiston maailman vaikeimmille markkinoille Amerikan Manhattanille?

Muuten, jos sinulla on kysymyksiä tai aiheita, joista haluat lisää tietoa, voit lähettä minulle emailia osoitteeseen: timo.jappinen@draytonbird.fi. Vastaan sähköposteihini yleensä aina.

Jos haluat lisää David Ogilvyn ja muiden kuuluisien mainosmiesten testattuja oppeja, ota ilmaiseksi 51 markkinointi-ideaa klikkaa tästä. Saat yhden vinkin parin päivän välein. Et sitoudu.


Terveisin,

Timo

http://markkinointi-katsaus.blogspot.com/

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat