20. toukokuuta 2011

Kuinka suoramainonta toimii 2000-luvulla

“It took millions of years for man’s instincts to develop. It will take millions more for them to even vary. It is fashionable to talk about changing man. A communicator must be concerned with unchanging man, with his obsessive drive to survive, to be admired, to succeed, to love, to take care of his own.” -Bill Bernbach

Tykkäävätkö ihmiset saada kirjeitä ja lukevatko he niitä? Vuonna 2005 Yhdysvaltojen posti (USPS) tutki ihmisten asennetta suoramainoskirjeisiin. USPS:n The Mail Moment tutkimus vahvistaa, sen minkä monet markkinoijat tietävät:

Suurin osa ihmistä odottaa postia. Ihmiset lajittelevat postinsa kotona ja varmistavat, että oikea päätöksen tekijä on nähnyt viestin.

  • 56 % kuluttajista sanoo, että postin saapuminen on “todellinen nautinto.”
  • 67 % kuluttajista sanoo, että posti on henkilökohtaisempaa kuin internet.

Tutkimuksen mukaan kuluttajat lukevat postia keskimäärin 30 minuuttia päivässä, päivinä, jolloin postia tulee. He käyttävät 45 minuuttia aikakausilehtien, 30 minuuttia katalogien ja 25 minuuttia suoramainoskirjeiden kanssa.

Kuluttajat tahtovat suoramainospostilta näitä kolmea asiaa:

  • Mahdollisuutta tutustua uusiin ostoksiin
  • Kodinhoidon vinkkejä
  • Talouden hallintaan apua

Vaikka paperinen suoramainoskirje on tehokas väline, on hyvä muistaa, että se on vain yksi ase muiden joukossa. Taitava markkinoija ei rajaa itseään yhteen mediaan. Parhaat tulokset syntyvät, kun mainontasi on johdonmukaista ja tukee toisiaan – kanavasta riippumatta.

Miksi suoramainonta toimii? Koska se on parhaimmillaan henkilökohtaista viestintää. Kuka ei halua tulla palvelluksi ja huomioiduksi yksilönä? Legendaarinen copywriter John Caples sanoi näin: "Times change, people don't." Teknologian muutos mahdollistaa uudenlaisen tehokkaamman suoramainonnan.

Suoramainonta toimii 2000-luvulla paremmin kuin koskaan ennen, koska tarkka yksilöllinen kohdentaminen on helpompaa ja edullisempaa internetin ansiosta. Asiakkaat saavat viimeinkin henkilökohtaista palvelua, jonka he ansaitsevat. Mainostajalle se tarkoittaa vähemmän huteja ja parempia tuloksia. Kaikki voittavat.

Siirtyminen kohti henkilökohtaista markkinointia on ollut käynnissä jo vuosikymmeniä. Suoramarkkinointi on viimeisen 30 vuoden aikana koko ajan varastanut mainosbudjetista isompaa osaa salaa, ja lopulta räjähtänyt.

Vuonna 2010 Direct Marketing Association (DMA) julkaisi tiedon, että suoramarkkinoinnin osuus on jo 54 prosenttia yritysten mainosbudjetista. Syy on selkeä: vuonna 2009 suoramarkkinoinnin tuotto yhtä euroa kohden oli 11,61 (ROI = Return On Investment). DMA arvioi suoramarkkinoinnin kasvun jatkuvan 2-3 prosentin vuositahtia.

Lyhyesti, suoramainonta toimii 2000-luvulla – paremmin kuin koskaan ennen.


Terveisin,

Timo

http://markkinointi-katsaus.blogspot.com/
http://www.timojappinen.fi/

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat