19. huhtikuuta 2011

Digitaalinen suoramarkkinointi

Millainen on mainostoimiston tulevaisuus? Minä näen kolme yhdessä: digitaalisuus, suoramarkkinointi ja markkinointistrategia.

Sanat 'digitaalinen suoramarkkinointi' ovat jahdanneet minua vuosia. Nyt on aika selvittää miksi.

Digitaalisuus. Internetin voima on selvä jokaiselle. Digitaalisessa suoramarkkinoinnissa sana digitaalisuus tarkoittaa työkaluja. Tietokonenörtti loihtii digitaalisessa muodossa todeksi mitä kuvittelet.  

Suoramarkkinointi. Markkinointisuunnitelmassa suoramarkkinointi tarkoittaa kuria. Vain mitattavat tulokset kelpaavat. Suoramarkkinoinnissa näet mikä toimii, ja voit hyödyntää sitä tietoa kaikessa markkinoinnissasi. Siksi se on täydellinen pari digitaalisille välineille.

Markkinointistrategia. Tarvitset kokonaisuuden hallitsijoita, kuten markkinointijohdon, brändistrategian osaajat ja suunnittelijat, jotka johtavat digi- ja suoramarkkinointiasi. Kaikilla on sama tavoite: kasvattaa yrityksen myyntiä ja voittoja – samalla, kun rakennat brändiä (eli mielikuvaa tuotteesta tai yrityksestä) johdonmukaisesti. Viime kädessä brändikin on vain ase, jolla yritys tienaa enemmän. Mitä vahvempi brändi, sitä isompi myynti.


  Mainonnasta digitaaliseen suoramarkkinointiin

  Suurimmat häviäjät tässä teknologian muutoksessa ovat perinteiset mainostoimistot, joista kirjoitin aiemminkin artikkelissa "3 signaalia: Miksi digitaalinen suoramarkkinointi on mainonnan tulevaisuus." He kieltäytyvät sopeutumasta uuteen tieteelliseen tapaan tehdä markkinointia ja mainontaa, vaikka muutos on jo tapahtunut. Onko itsepäisyyden hintana henki?

  Toinen ääripää on teknologiaan hyörähtäneet digitoimistot ja heidän opetuslapset, jotka paasaavat maailman loppua ja kutsuvat Applen perustajaa Steve Jobsia jumalakseen. Heille kaikki mikä on keksitty ennen vuotta 2009 on kuollutta. Näille apostoleille on turha yrittää todistella televiosiokampanjan myyntivoimaa – se on heille liian vanha vekotin.

  Mainostoimisto, joka yhdistää uudet aseet ja ajatuksen, että mainonnan pitää kasvattaa myyntiä mitattavasti, on tämän vallankumouksen voittaja. Kuulostako se sinusta järkevältä?

  Mitä digitaalinen suoramarkkinointi tarkoittaa mainostajalle?

  Mitattavia tuloksia: ennustettavuutta, lisää myyntiä ja voittoja. Markkinointibudjetin tuotto voidaan laskea helposti – viimeinkin! Arvailu on historiaa. Mainontasi joko myy tai ei myy.

  Digitaalinen suoramarkkinointi on jatkuva prosessi, jota hiotaan koko ajan tehokkaammaksi. Hienous on se, kun tietoa ja tuloksia tulee, voit jatkossa panostaa tarkemmin sinne, missä tuotto on suurin. Testaaminen on tärkeä osa kohti isoja voittoja.

  Vain myyntiä

  Vuonna 1904 copywriter John E. Kennedy lausui kuuluisat sanat: "Advertising is salesmanship in print." Eli mainonta on myyntiä paperilla. Tänään tuo lause on edelleen totta: "Mainonta on myyntiä – joka mediassa."

  Valitettavasti vain harva mainonnan suunnittelija pitää itseään myyjänä. Sen sijaan, he kokevat olevansa taidemaalareita, runoilijoita ja viihdyttäjiä. He elävät maailmassa, jossa kaunein juliste voittaa palkinnon ranskalaisessa mainoskilpailussa. Hulluutta ja asiakkaiden rahan haaskausta.

  Milloin tulee aika, kun yritykset vaativat mitattavia tuloksia myös markkinoinniltaan?


  Terveisin,

  Timo

  http://markkinointi-katsaus.blogspot.com/
  http://www.timojappinen.fi/

  Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

  Kerro vain minne lähetän ne:

  Kuukauden suosituimmat