16. maaliskuuta 2011

3 signaalia: Miksi digitaalinen suoramarkkinointi on mainonnan tulevaisuus

Nämä kolme signaalia muuttavat mainosalan ikuisesti. Lisäksi, minulla on huonoja uutisia mainostoimiston luovalle suunnittelijalle: tulevaisuudessa sinä saat palkkasi vain tuloksista. Asiakkaan kustannuksella taiteilu on ohi. Miksi?

Internet tuli ja teki kaikesta mitattavaa. (Malta hetki, hyvä lukija, tämä ei ole yksi niistä manifestoista, joka julistaa kaiken - paitsi internetin sosiaalisen median härvelit ja puhuvat murot - kuolleiksi.) 

Tänään isot ideat ovat yhtä tärkeitä mainonnassa kuin aina ennenkin, mutta nyt isojen ideoiden täytyy kilistää mainostajan kassakonetta välittömästi. Ajatus mitattavasta mainonnasta joka myy ei ole uusi, mutta se on nyt suositumpaa kuin ennen, koska...

Signaali 1: Suoramainonta on palannut

Perinteinen printtisuoramainonta on muuttunut digitaaliseksi* suoramarkkinoinniksi, kuten verkkosivuiksi, sähköposteiksi, videoiksi ja bannereiksi.

*Sana digitaalinen tai sähköinen vie harvaan, koska televisio, radio ja puhelin ovat olleet digitaalisina välineinä käytössä vuosikymmeniä, mutta suotakoon muotitermien käyttö toistaiseksi. Etuliitteet katoavat pian, kuten aina - vai kuinka radiomainostoimistoa sinä tiedät?

Digitaalinen suoramarkkinointi yhdistää vanhat testatut suoramainonnan tekniikat uusiin työkaluihin, kuten internettiin, internet-televisioon, kännyköihin ja tietokoneisiin.

Suoramarkkinointi-malli internetissä mahdollistaa kaksi asiaa: (1) henkilökohtaisen tavan palvella asiakasta ja (2) automaattisen myynnin - mainostajan käydessä suoraa yksityistä keskustelua asiakkaan, samanaikaisesti jopa miljoonien kanssa.

2009 Forbes-lehti kutsui tätä tulevaisuutta “Nörttien kostoksi”. Ogilvy, joka on maailman suurimpia mainostoimistoja, johtaa tätä muutosta mainosalalla. Heillä, muutaman muun yrityksen ohella, on mittaamisen, testaamisen ja myyvään mainonnan suunnittelemisen kulttuuri. Ogilvyllä nämä juuret ulottuvat jopa 1960-luvulle.

Nyt vuosien mittaus, testaus ja oppiminen maksaa itsensä takaisin, koska aiemmin halveksittu suoramarkkinointi-ala johtaa digitaalista vallankumousta. Hurraa!

Signaali 2: Perinteiset mainostoimistot yrittävät saada eron kiinni

Ranskalainen mainosjätti Publicis osti digitaalisen mainostoimisto Razorfishin Microsoftilta 530 miljoonalla dollarilla vuonna 2009. Miksi perinteikäs miljarditoimisto Publicis ostaisi digipajan? Se kuulosti oudolta, kunnes pian kaupan jälkeen he julistivat tahtovansa johtaa mainonnan tulevaisuuden muutosta yhdessä.

Signaali 3: Coca-Cola on avoin uudesta tuloksiin perustuvasta palkkiomallista mainostoimistoille - koskee myös media- ja PR-toimistoja.

Tässä mielenkiintoinen amerikkalaisen mainonnan ammattiliiton (AAAA) artikkeli aiheesta vuodelta 2009. Se tiivistää millaista mallia Coca-Cola yrittää ajaa läpi kaikkialla maailmassa. Malli on tällä hetkellä testattavana. Miten pitkään luulet muiden yritysten seuraavan katsomosta?

Mainonnan tulevaisuus lyhyesti:

  • Suoramainonnan paluu digitaalisena markkinointina. Nörttejä palkataan mainosalalle. Myyntiputki automatisoidaan ja personoidaan.
  • Seuraajat yrittävät johtajiksi. Publicis-Razorfish kauppa.
  • Mainostoimistot saavat maksun vain mitatuista tuloksista. Coca-Cola jakaa suunnitelmansa luodakseen alalle uuden standardin.
  • Yhteenveto: todellisuudessa digitaalinen muutos on tapahtuu vain kokemattomien mainostajien ja mainostoimistojen vuosisuunnitelmissa. Fiksu markkinoija ei koskaan rajaa itseään teknologian tai median mukaan, vaan käyttää niitä kaikkia aseita, jotka toimivat. Loppuun vanha totuus: “Jos et pysty mittaamaan sitä, sitä ei ole olemassa.”


Mitä mieltä sinä olet? Onko tämä muutos huono vai hyvä asia?


Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös 51 ILMAISESTA testatusta markkinointi-ideastani

Kerro vain minne lähetän ne:

Kuukauden suosituimmat